Take-Two Interactive CEO’su Strauss Zelnick, öteki yayıncıların AAA oyunları kısa süre sonrasında indirime sokmasına karşın, 70 dolarlık oyun fiyatlarına tüketici tarafınca rastgele bir tepki olmadığını söylemiş oldu. Zelnick, oyuncuların daha azca oyun alıp daha oldukca kaliteye odaklandığını belirtti.
Video oyun sektöründe fiyat tartışmaları uzun süredir devam ediyor. Birden çok yayıncı, yeni kuşak konsollarda oyun fiyatlarını 60 dolardan 70 dolara çıkardı. Bu vaziyet, hem {oyuncular} aynı zamanda geliştiriciler içinde değişik görüşlere niçin oldu. Bir kısmı oyunların maliyetlerinin arttığını ve fiyatların buna bakılırsa ayarlanması icap ettiğini savunurken, bir kısmı da oyunların aslına bakarsanız oldukca pahalı bulunduğunu ve daha münasip fiyatlarla sürümden kazanılarak daha çok satış yapabileceğini öne sürdü.
Bu mevzuda en net tavır sergileyen yayıncılardan birisi de Take-Two Interactive oldu. GTA, NBA 2K, Borderlands ve BioShock benzer biçimde popüler oyunların arkasındaki şirket, yeni kuşak konsollarda oyun fiyatlarını 70 dolara yükselttiğini deklare etti. Take-Two Interactive CEO’su Strauss Zelnick ise bu kararın arkasında durduğunu ve oyunculardan rastgele bir negatif art bildirim almadığını iddia etti.
{Oyuncular} kaliteye mi odaklanıyor?

Take-Two Interactive’in 2022 mali seneyi neticelerini açıklamış olduğu bir yatırımcı toplantısında konuşan Zelnick, öteki yayıncıların AAA oyunları çıkıştan kısa bir süre sonrasında indirime soktuğunu sadece bunun kendilerini etkilemediğini söylemiş oldu. Zelnick’e bakılırsa, {oyuncular} bundan böyle bütçelerini sınırlayarak ya oldukca istedikleri ve kaliteli olan büyük oyunlara veya münasip fiyatlı oyunlara yöneliyorlar. Zelnick, şirketlerinin hem büyük aynı zamanda varlıklı bir kataloga haiz bulunduğunu belirtti.
Diğer taraftan oyun geliştiricileri zaman zaman işten çıkarmalarla ve büyük baskılarla karşı karşıya kalırken, {oyuncular} da yüksek fiyatlar ve mikro ödemelerle savaşım ediyor.
İLGİLİ HABER
GTA 6’nın Ne Vakit Çıkacağına Dair Bugüne Kadarki En Net Izahat
Bir öteki açıdan bakıldığında da oyuncuların, 70 dolarlık oyunlara zaman zaman tepki gösterdiği görülüyor. Rastgele bir havadis, bilgi, salık ya da yorumda bu mevzuya değinildiğinde, oyuncuların büyük bir kısmının bu fiyat artışına karşı olduğu görülüyor. Burada elbet oyunun harcamalarını, ekonomik durumu ve öteki faktörleri ölçüp tartmak ve karar vermeye çalışmak gerekmektedir.
Bundan dolayı, istesek de istemesek de, 70 dolarlık oyunların normalleştiği çağa girmiş bulunuyoruz. ülkemiz için vaziyet aslına bakarsanız senelerdir perişan halde, şimdilerde bile 1.000 TL’ye ulaşan oyun tutarları, dolar kuru bu şekilde devam ederse gelecekte kim bilir nerelere ulaşacak.
Kaynak :
