12 Haziran Cumartesi günü Uygar Sanatlar Merkezi’ndeki nihayet gösterimlerin arkasından bu sene için seyircilere veda edecek olan Uçan Süpürge Internasyonal Hanım Filmleri Festivali‘nde FIPRESCI Ödülü sahibini buldu. Bu sene pandemi koşulları sebebiyle hem çevrimiçi aynı zamanda sınırı olan fizyolojik gösterimlerle düzenlenen festivalin FIPRESCI Ödülü, Samaher Alqadi’nin 2011 Mısır Devrimi’nin ikinci yıldönümünde meydana getirilen gösterilerde sokakta oluşan toplu tecavüzlere karşı Mısırlı hanımefendilerin isyanını anlattığı Benim Bedenim (As I Want) filmine gitti.
Boyd Van Hoeij, Rüdiger Suchsland ve Esin Küçüktepepınar’dan meydana gelen FIPRESCI jürisi, kararını şu ifadelerle deklare etti:
“Değişik beyaz perde tekniklerini bir araya getirerek, Mısır’daki Arap Baharı kadınlarının ve bu hanımefendilerin devam eden eşitlik ve insan hakları mücadelesinin portresini çizik atmak, bir şeyler karalamak için kameranın imkânlarını araştırma yolundaki örneksiz yaklaşımından dolayı biz FIPRESCI Jürisi, ödülü Samaher Alqadi’nin Benim Bedenim filmine veriyoruz.”
Ayrıntılı bilgiler için Uçan Süpürge Internasyonal Hanım Filmleri Festivali’nin sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
