Bir süredir ülkemiz’den Twitter’a ve TikTok’a erişimde problem yaşanıyor. Çeşitli kullanıcılar hizmetlere bir bütün olarak ulaşamadığını belirtiyor. Çeşitli kullanıcılar ise sitenin açıldığını sadece yeni gönderilerin yüklenmediğini söylüyor.
VPN kullanan kullanıcılar toplumsal ağlara sorunsuz bir halde ulaşabildiklerini söylüyor. Bu da probleminin ülkemiz kaynaklı olabileceğini düşündürüyor.
Şimdi için yabancı havadis, bilgi, salık sitelerinde Twitter’ın çöktüğüne dair bir havadis, bilgi, salık yok. Bu vaziyet probleminin ülkemiz’deki kullanıcılar tarafınca yaşandığı gösteriyor.
Kullananların anlık erişim sorunlarıyla ilgili raporlamalara yer veren Downdetector’de Twitter için meydana getirilen şikayetler artmış durumda.
Mevzuyla ilgili resmi bir izahat hemen hemen gelmedi.
Global web erişimini takip eden NetBlocks ise Twitter’ın ülkemiz’de kısıtlandığını söylüyor.

