Microsoft, bazı test üyelerine ücretsiz flaş sürücüler gönderiyor…

Çeşitli Windows kontrol kullanıcıları, Microsoft’tan parasız bir USB hafıza teklifi almaya başladıklarını bildiriyor. Sadece tam olarak kime parasız bir USB hafıza alma şansı verildiği pek belirgin değil.
Windows Latest, Microsoft’un en erken derlemelerini kontrol yapmak eylemek için oluşturulan yeni Canary Kanalı ilişkili bir e-posta aldığını söylüyor. Bu yeni kanalın, yeni kuşak Windows (büyük olasılıkla Windows 12) için oluşturulduğu tahmin ediliyor.
Bu e-postada, teknoloji sitesine yeni bir Windows yüklemesi yerine getirmek için tavsiye edilen boş bir flash sürücü kullanma metodu için parasız bir flash sürücü (minimum 8 GB depolama alanına haiz) öneri edildi.
Microsoft’tan bu teklifi alanların, kolay bir biçim doldurarak sürücüyü talep etmesi gerekmektedir ve şirket, belleklerin “ilk gelene ilk hizmet esasına nazaran sunulduğunu” söylüyor.
USB belleklerin sınırı olan sayıda bulunmasından dolayı bu tekliflerin süratli bir halde tükeneceği tahmin edilebilir.
Yeni Canary kanalı, eski Dev kanalının yerini almış şeklinde gözüküyor. Bu kanalda kalmaya devam edenler son olarak ve en erken döneminde var olan derlemeleri deneyebilecek. Yeni Dev Kanalına geçiş yapanların ise Windows 11’i yine sıfırdan yüklemeleri ve yeni Dev yolu için kayıt olmaları gerekecek.