Mehmet Metiner – herdembilgiler


Tam adı: Mehmet Metiner
Doğum zamanı: 5 Mart 1960
Doğum yeri: Kahta, Adıyaman, ülkemiz
Boyu: –
Burcu: Balık
Ailesi: Bedir Metiner (Babası), Nazı Metiner(Anası), Asiye Yılmaz (Ablası)
Eşi: Safiye Metiner
Çocuk (ları): Zeynep Büşra Metiner
Mesleği: Yazar, Mebus
Etken Yılları: 1990’lı yıllardan bu yana
Toplumsal Medyada
konusunda
Mehmet Metiner Kimdir? Mehmet Metiner, yazar ve milletvekilidir.
Mehmet Metiner, Adıyaman, Kahta’da 5 Mart 1960 günü dünyaya gözlerini açtı. Annesinin adı Nazı Metiner, babasının adı ise Bedir Metiner‘dir. Asiye Yılmaz isminde bir ablası var.
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Yazın Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Kısmı‘nde tamamladı.
Bir dönem İslamcı çevrelerde popüler hale gelen Yeni Zemin, Girişim ve Sözleşme adlı dergilerde gösterim yönetmeni olarak vazife yapmış oldu. Fazlaca genç yaşlarda iken doğduğu Kahta’da Türk Talebeler Birliği ile politika hayatına başladı. Necmettin Erbakan’ın Ulusal Selamet Partisi’ni kurmasından sonrasında oraya geçti.
Recep Tayyip Erdoğan‘ın İstanbul’da Refah Partisi İl Başkanı ve İstanbul Belediye Başkanı olduğu zamanlarda danışmanlığını yapmış oldu. Peşinden Erdem Partisi Umumi Başkanlığını yürüten Recai Kutan‘ın danışmanı oldu. Hem de Bahçeşehir Üniversitesi’nde de dersler verdi.
2000 ve 2001 yılları aralığında Halkın Demokrasi Partisi (HADEP)’in Umumi Reis Yardımcısı olarak vazife yapmış oldu. Bir dönem siyasetten ırak durdu. 2011 senesinde meydana getirilen seçimlerde AKP Adıyaman Mebus seçildi. 30 Aralık 2014 günü Yıldız Gazetesi‘nde köşe yazarı olarak işe başladı. Kanal 24’te program sundu ve yorumculuk yapmış oldu.
Mehmet Metiner, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 günlerinde meydana getirilen seçimlerde AKP İstanbul Mebus seçildi. AKP’li siyasilerin yakınlarının torpil ile halk kurumlarına atandığına dair sorulara “cuma namazında hoca akrabalarınızı koruyup kollayın diyor.” diye cevap verdi. Dayısının oğlunun Sincik İlçe Ulusal Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmesinden sonrasında benzer sual kendisine tekrar yönlendirildi ve benzer tepkisi verdi.
Metiner, Safiye Metiner ile evlidir. Bu evliliğinden Zeynep Büşra Metiner isminde bir kızı dünyaya geldi.
10 Aralık 2021 gecesi CNN Türk ekranlarında gösterilen Başak Şengül‘ün sunmuş olduğu “Us Çemberi” adlı programın diri yayınında ablasının vefat haberini aldı. Ablası Asiye Yılmaz, bir süredir entübe bulunduğunu ve şimdilerde kendisine başhekim tarafınca vefat haberinin geldiğini dile getirdi ve programdan özür dileyerek ayrıldı.
Mehmet Metiner’in Kaleme Almış olduğu Kitapları
- 1984 – Ahmet B. Hanbel
- 1987 – Yeni Bir mavi gezegene Uyanmak
- 1989 – Şafakta 10 Gün (İran Notları)
- 1990 – Sorunlarımızı Ifade etmeye çalışmak
- 1991 – Kardeşlik Çağrısı
- 2004 – Aden rüyayı: İdeolojik Devletten Demokratik Devlete
- 2004 – Yemyeşil Şeriat Bembeyaz Demokrasi
- 2011 – Devletin Kalım Problemi – erek dahil Harp Mı?
- 2015 – Palamut Mesihi Alamut Kalesi’nden Pensilvanya’ya Cemaatin İçyüzü
resimleri