Intel işlemci isimlerini değiştiriyor, “i” harfini emekli ediyor

· Yazar: Hüseyin caliskan

Intel işlemci isimlerini değiştiriyor, “i” harfini emekli ediyor

Intel, işlemci isimlerinde köktencilik bir değişim yapıyor ve senelerdir kullandığı “i” harfini emekliye ayırıyor. Yeni Meteor Lake işlemci nesliyle beraber yeni isimlendirme sistemine geçecek olan şirket, geleneksel “i3/i5/i7/i9” markasından daha rahat görünen “Core 3/5/7/9” konseptine geçiyor.

Intel, işlemci adlarını basitleştirmek için tekrardan markalamanın “satın alan isteklerine daha münasip bulunduğunu” ve değişikliğin logolara kadar yansıtılacağını söylüyor. Intel on yıldan fazla bir süredir işlemcisi için “i” markasını kullandığı için bunun mühim bir değişiklik bulunduğunu kolaylıkla söylememiz mümkündür.

Intel’in üst düzey işlemcileri ise, markalarında numaradan evvel “Ultra” ifadesini içerecek ve pratikte bu, “Intel Core Ultra 9” şeklinde görünecek. firma, hem standart Core aynı zamanda Core Ultra işlemcilerin Intel Arc grafikleriyle eşleştirilebileceğini söylüyor.

Intel’in işlemci markalamasında değişmeyen şey ise şu: Daha yüksek sayı hala daha süratli bir işlemciyi ifade ediyor. Naturel olarak, Core Ultra modelleri de ilave hız ve güçle beraber ati.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The maximum upload file size: 256 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here