Google Reklamverenlere Generatif Yapay Zeka Araçları Hazırlıyor

Google Reklamverenlere Generatif Yapay Zeka Araçları Hazırlıyor

Google, gelirinin büyük bir kısmını arama motoru vesilesiyle oluşturulan reklamlardan sağlıyor, bunun yanında ayrıca YouTube reklamları ve öteki kaynaklardan da gelmektedir elde ediyor. Ve şimdi, Bard söyleşi botu ve PaLM 2 büyük lisan modeli benzer biçimde yeni ve popüler üretici suni zeka hizmetlerinin, reklam tarafına da genişletileceğini bilgi almak pek şaşırtıcı olmasa gerek.

verimli suni zeka algoritmaları, insan benzeri verilerin üretilmesinde kullanılan bir nevi suni zeka algoritması. Bu algoritmalar, girdi olarak belirli bir degisecek kümesi alıyor ve ondan sonra bu verileri kullanarak yeni veriler üretiyor. Bu yeni veriler, insanoğlu tarafınca oluşturulmuş verilere benzemekte biçimde görünebilse de kimi zaman insanoğlu tarafınca oluşturulmuş verilerden oldukça daha karmaşık olabiliyor.

REKLAM ALANI

Google, reklam verenlere kendi medya varlıklarını oluşturma imkanı tedarik etmek ve YouTube içerik oluşturucularına video önerilerinde bulunması için PaLM 2 destekli araçları kullanmayı planlıyor. bundan farklı olarak, YouTube genç içeriğine hususi başlıklar ve beyanatlar benzer biçimde şeyler için de PaLM 2’yi kullanmayı hedefliyor.

Google’ın kaynaklarında, üretken suni zeka söyleşi modellerinin, reklam müşterilerinden gelen hizmet taleplerini otomatikleştirebileceği, bu kullanıcılara reklam planları önerilerinde de muavin olabileceği ifade ediliyor. Bu planlarla ilgili daha çok data, 23 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Google Pazarlama Live etkinliğinde ortaya çıkabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ