
Tam adı: Niyazi buyruğa Altuğ
Doğum zamanı: 14 Nisan 1970
Doğum yeri: İstanbul / ülkemiz
Boyu: 1.74 m
Ailesi: Gülçin Altuğ, Tuncer Altuğ
Eşi: Çağla Şikel(e. 2008–2015)
Çocuk (ları):feza Tuncer Altuğ, şimal Altuğ
Mesleği: Müzisyen, artist
Etken Yılları: 1993 senesinden bu yana
Toplumsal Medyada
Başlıklar
konusunda
buyruğa Altuğ kimdir? buyruğa Altuğ, 14 Nisan 1970 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Türk müzisyen ve oyuncudur. Anası ev hanımı babası diş hekimidir. Bir kardeşi olduğu bilinmektedir. Eğitim hayatına Ozan Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu‘nda başlamış olan Altuğ, Şişli Terakki Lisesinden mezun olmuştur. Daha sonrasında İstanbul Devlet Konservatuarı’nda Tiyatro bölümünde öğrenim görmüştür.
Ortaokul yıllarından itibaren koro, gitar ve tiyatroyla ilgilenmeye adım atmıştır. Vokallik halletmeye başlasa da bununla birlikte tiyatrodan da uzaklaşmayan Altuğ, o dönem Haldun Dormen Tiyatrosu‘nda 3 sürem süresince farklı oyunlarda rol almıştır.
1998‘de Topkapı Müzik‘le anlaşarak ilk albümünü oluşturmak suretiyle çalışmalara adım atmıştır. İki sene devam eden emek harcamaları sonunda “İbret-i Evren” isminde albümü ortaya çıkmıştır. 1999 yılındaki ilk albümüyle büyük başarı yakalayan Altuğ, o seneden sonrasında 100’den çok konser vermiştir.
İlk albümü çıktıktan sonrasında Mustafa Uğurlu ve İstek Yanardağ‘ın başrollerde yer almış olduğu “Asansör” isminde filmimizde rol almıştır. bundan farklı olarak filmin albümünde laf, müzik ve yorumu Altuğ’a ilişkin olan birden çok şarkı yer almıştır.
2003‘de “Sıcak”, 2004 senesinde da “Dudak Dudağa” isminde ikinci ve üçüncü albümlerini çıkarmıştır.
2008 senesinde manken, sunucu ve artist olan Çağla Şikel ile evliliğe ilk adımını atmıştır. Çiftin Hüseyin şimal ve feza Tuncer isminde iki evladı olduğu bilinmektedir. Çift, 2015 senesinde boşanmıştır.Albümleri
Filmografisi
Videoları
resimleri