Devlet vatandaşın yanında! Depremzedelere 15 bin TL yardım başvurusu nereden yapılır? Ne zaman başlayacak?

Depremzedelere yapılacak olan 15 bin TL yardım başvurusu e-devlet üstünden gerçekleştirilecektir.
Yüzyılın felaketi olarak kabul edilen Kahramanmaraş depreminde de devlet vatandaşının yanında olmaya devam ediyor. Zelzele bölgesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan da yapığı açıklamada depremzedelere ev başına ilk aşamada 15 bin lira taşınma yardım yapacağını duyurusunu gerçekleştirdi. Depremzedelere 15 bin TL zerzele destek ödemesi ne süre başlamış olacak ve nereye başvurulması gerek? İşte detaylı bilgiler.
e-Devlet 15 BİN TL DEPREM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Depremzedelere yapılacak olan 15 bin TL zerzele desteği başvurusu hemen hemen başlamadı. Zelzele destek ödemesi başvurusu başladığında şu linkten müracaat yapılabilir.
E-DEVLET 15.000 TL DEPREM DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU SAYFASI
DEPREMZEDELERE 15 BİN TL YARDIM NE ZAMAN YAPILACAK?
Depremden etkilenenlere yardımın ne süre yapılacağı hemen hemen netleşmese de meydana getirilen açıklamalara nazaran kısa süre için yardımlar dağıtılmaya başlanacaktır. Duyuruları takip ederek başvuruların ne süre alındığını öğrenebilirsiniz. Bu sayede başvurunuzu e-Devlet üstünden yapabilirsiniz.
15 bin TL ev yardımının yanında ayrıca depremzedelere aynı zamanda ödenecek olan kira yardımı desteği 12 ay süresince sürecektir.
Ayrıntılı informasyon için İçişleri Bakanlığı sayfasını takipte kalabilirsiniz. Bakanlık devlet tarafınca yapılacak bütün yardımları duyurular kısmında yayımlar.
DEPREMZEDELERE 15 BİN TL YARDIM ŞARTLARI NELERDİR?
Depremzedelere yapılacak yardımla ilgili detaylar ileriki günlerde açıklanacak. Yapılacak yardımda aranacak ilk koşul depremde maddi içsel zarara uğramak olabilecektir.. Zelzele taşınma desteğinden afet bölgesi duyuru edilen illerdeki vatandaşların yararlanması planlanıyor.
KİRA DESTEĞİ GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere yapılacak yardımın 10 bin liradan 15 bin TL’ye yükseltildiğini duyurusunu gerçekleştirdi.
Erdoğan, “Çadırlarda kalmayan, durmak istemeyen yurttaşlarımızın da kira bedelini karşılığını vermek suretiyle konutlarına geçmelerini sağlayacağız. İster Adıyaman’da ister değişik illerde 1 sene itibarıyla vatandaşlarım kalabilecek. Hızlıca inşaatların başlatılması, enkazların da bir taraftan kaldırılması emirini verdik” diye ifade etti.
Erdoğan, ev başına taşınma yardımıyla beraber 15’er bin lira vermenin hazırlığını yaptıklarını belirterek, “Bu hanelerdeki yurttaşlarımızdan konteyner metropoller haricinde barınacaklara bilhassa kira yardımını yapacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan taşınma yardımı ilişkili olarak, ” Devletimiz personeliyle kurumlarıyla aracı gereciyle bütün imkanlarıyla vatandaşının yanındadır. Bütün bu emekler için her şeyden önce 100 milyar liralık bir kaynak tahsis ettik. AFAD acil yardım ödeneğinden, oturmuş olduğu binalar yıkılmış, ağır ya da orta hasat görmüş yurttaşlarımıza ev başına 15 bin lira taşınma yardımı hayata geçirmeye başlıyoruz.
tekrar bu hanelerdeki yurttaşlarımızdan konteyner metropoller haricinde barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız.” dedi.