Dev şirketler, Elon Musk’ın davranışlarından rahatsız

McDonald’s’ın Pazarlama ve Satın alan Deneyimi Şefi’nin, öteki reklamcılara Elon Musk’ın ifade özgürlüğü adına öylece kalmak, bilmeyen paylaşımlarının “ırkçılığı sürdürdüğünü” söylediği ifade edildi. Yönetici aynı zamanda Twitter CEO’sunun niçin olduğu umumi kaos ve fast food zincirinin markası için meydana getirdiği tehdit mevzusunda da endişeli.
Bu beyanatlar bu hafta Musk’ın hızla kaçan reklam verenleri Twitter’a dönmeye ikna etmeye çalışacağı büyük bir pazarlama konferansı öncesinde yapılmış oldu. Musk’ı sıkıntılı bir savaşım bekliyor şeklinde görünüyor.
Bahsi geçen yönetici olan Tariq Hassan, Semafor tarafınca ortaya çıkarılan ve sızdırılan bir e-posta yazışmasında, “[Musk’ın] başarısını ve bireysel mali kaynaklarını ifade özgürlüğü kisvesi altında gündemi ilerletmek için kullanma isteği, birden çok topluluk için ırkçılığı sürdürüyor ve bu da topluluklarına yönelik direkt tehditlere ve hepimizin kaygı duyması ihtiyaç duyulan bir marka güvenliği tehlikesi potansiyeline yol açıyor“ diye yazdı ve sürdü: “Dahası, markamızın platformlardaki yatırımlarını yöneten hepimizin, satın alma sonrasında, nesnel olarak yalnız kaostan sorumsuzluk anlarına kadar değişen bir durumu yönetmesi gerekmektedir.”
Sızdırılan e-posta dizisinde McDonald’s, Colgate-Palmolive ve Albertsons marketler zincirinden yöneticiler de yer ediniyor. Bu yöneticiler, “Possible” konferansına ev sahipliği meydana getirecek olan MMA Küresel’in yönetim kurulu üyeleri. Colgate-Palmolive reis yardımcısı ve tüketici deneyimi umumi müdürü Diana Haussling, Hassan’ın çeşitli düşüncelerini yineliyor ve “Elon Musk’ın zararı dokunan ve çoğu zaman ırkçı söylemi” hakkında endişelerini dile getiriyor.
Haussling, “İfade özgürlüğünün ve girişimciliğin büyük bir destekçisi olsam da, bu nevi nefret söylemlerinin yapacağı tesiri görmezden gelemeyiz,” diye yazdı ve ilave etti: “Bilhassa de siyahi bir karı olarak bunu görmezden gelemem.”
Albertsons’ın perakende medyadan görevli kıdemli reis yardımcısı Kristi Argyilan ise Musk’ın konferansta yapacağı akıldışı hareketlerin veya açıklamaların grubun itibarına fena yansıyabileceği endişesini dile getirdi. E-posta dizisinde yer edinen Twitter’ın global satış ve pazarlamadan görevli reis yardımcısı Musk’ı savunmadı ve bunun yerine her bir yöneticinin patronuyla farklı farklı görüşmesini önerdi.