ChatGPT’nin Mucidi Bile Geldikleri Noktadan Korkuyor

ChatGPT’nin Mucidi Bile Geldikleri Noktadan Korkuyor

nihayet 10 senenin en büyük teknolojik atılımlarından birisi olarak gösterilen suni zekâ ChatGPT’nin geliştiricisi ve OpenAI’ın CEO’su Sam Altman; kısa sürede verdiği bir demeçte suni zekâ botunun geldiği halden ‘korktuklarını’ deklare etti.

Her ne ölçüde ‘suni zekâ destekli konuşma botu’ olarak anılsa da bilişim dünyası için “tekerleğin icadına” benzetilen ChatGPT, kabul edeceğiniz gibi birden çok sansasyona mevzu, bahis olmuştu. Bilim adamları ve akademisyenler tarafınca pek sevilmeyen bu suni zekânın geldiği konum, yaratıcısını bile korkutur hale gelmiş.

REKLAM ALANI

ChatGPT’yi geliştiren OpenAI şirketinin CEO’su, Sam Altman, GPT-4’ü tanıttığı kısa sürede yapmış olduğu bir konuşmada hızla gelişen teknolojinin negatif sonuçlarına karşı tedbir almaları gerektiğine değindi ve hatta ChatGPT’nin geldiği konumdan ufaktan korktuğunu belirtti.

ChatGPT’nin mucidinden ironik bir izahat daha “Aslen bundan korkmamıza sevinmemiz gerekmektedir”

Sam Altman – OpenAI CEO’su

37 yaşındaki Sam Altman, insanlık için potansiyel olarak negatif sonuçlara karşı korunmak için bilim adamlarının, akademisyenlerin ve toplumun bu teknolojiye dört kolla sarılması icap ettiğini altını çizdi. Yapmış olduğu konuşmada Altman, “Bu mevzuda dikkatli olmalıyız, bence insanoğlu bundan birazcık korktuğumuz için bahtiyar olmalı” dedi.

Altman, “Bu suni zekâ modellerinin büyük ölçekli dezenformasyon için kullanılabileceğinden bilhassa endişeliyim. bundan böyle bu sistemler PC kodu yazma mevzusunda daha iyi hale geldiklerinden dolayı saldırgan siber saldırılar için kullanılabilirler” diye ilave etti.

İLGİLİ HABER

South Park’ın nihayet Bölümünün Yazarı ChatGPT Oldu: Üstelik Bölüm, Suni Zekâ Sistemlerini Eleştiriyor

Sadece kendi kendine öğrenebilen suni zekânın bütün bu tehlikelerine karşın Altman, bunun insanlığın şimdiye kadar geliştirdiği en büyük teknoloji olabileceğini de belirtiyor. En sonucunda bu bot, komut ile çalışmakta.

Bundan dolayı araştırmacıların bu suni zekâ botunu doğru amaçlarla kullanımı, akademisyen ve bilim adamlarının da bu botun hatalarını düzelterek devinim etmesi en doğrusu olabilecektir.. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen ihmal etmeyin.

İLGİLİ HABER

Elon Musk’tan Kurucusu Olduğu OpenAI’ya Sert Eleştiri: “Hani Kâr esas gayesi Gütmüyordu?!”

Kaynak :

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ