Candan Erçetin – herdembilgiler

Candan Erçetin –  herdembilgiler

candan ercetin 2


Tam adı: Candan Erçetin
Doğum zamanı: 10 Şubat 1963
Doğum yeri: Lüleburgaz, Kırklareli, ülkemiz
Boyu: 1.69 m
Ailesi: Abdullah Erçetin, Mevlüde Erçetin
Eşi: Hakan Karahan (sevgili)
Çocuk (ları): 
Mesleği: Müzisyen, lakırdı yazarı, öğretmen
Etken Yılları: 1986 senesinden bu yana
imdb-logo
youtube-chaneldeezer logo mblisten-on-apple-music-logospotify-connect-compatibility-logo-
Toplumsal Medyada
instagram-hesabifacebook-sayfasitwitter-hesabi
Başlıklar

REKLAM ALANI

konusunda

Candan Erçetin kimdir? Candan Erçetin, 10 Şubat 1963’te Lüleburgaz, Kırklareli`de dünyaya gelmiştir. Türk müzisyen, lakırdı yazarı ve müzik öğretmenidir. Aslen anne tarafınca Priştinalı, baba tarafında Üsküplü göçmen bir ailenin kız evladıdır. Çocukluğu Kırklareli’nde geçmiştir. İlkokul eğitimini Kırklareli‘nde tamamlamıştır. Peşinden lisede Galatasaray Lisesi‘ni kazanarak İstanbul’a gitmiştir. Mezun olduktan sonrasında İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji kısmını kazanmıştır.

1978 senesinde İstanbul’da Belediye’nin Konservatuarı’nda Şan eğitimi almıştır. 1986 senesinde bir rastlantı neticesinde Oslo’da düzenlenen Eurovision Yarışması‘nda “Klips ve Onlar” isminde grubun üyesi olarak ülkemiz’yi temsil etmiş ve dokuzuncu olmuştur.

Müzikal alandaki başarısına karşın okulunu bırakmadı ve Arkeoloji’ye devam ederek, arkasından yüksek lisans eğitimi için Viyana Üniversitesi‘ne gitmiştir. 1 sene kaldıktan sonrasında ülkesine art dönen Candan Erçetin, 1989’da “Kara & Gümüş” isminde gece kulübünde tekrardan müzik kariyeri için adım atarak sahne almaya adım atmıştır.

1994’te,  {mezun olduğu} Galatasaray Lisesi’nde var olan kadro açığını tesadüfen öğrenmiş ve müzik öğretmenliğine adım atmıştır. Halen benzer lisede öğretmenlik yapmaktadır.

Televizyona adım atması ise 1994 senesinde olmuştur. Kanal D’de sunuculuğunu yapmış olduğu “Kol Düğmeleri” isminde magazin programıyla ekranlarda yer almıştır. Benzer senenin Temmuz ayında ilk albümü “Hazırım” yayınlanmıştır. Albümde Trakya ve kökeni olan Makedonya ezgileri de bulunur.

1996 yılının yazın kavurucu aylarında ülkemizde bir ilke imza atmış ve “Sevdim Sevilmedim” ismindeki remix albümü çıkarmıştır. Peşinden ikinci albümü Hovarda ve Yalan şarkısıyla büyük başarı elde etmiştir.

2004’te beşinci stüdyo albümü Melek yayınlanmıştır. Erçetin’in en sevilen şarkılarından birisi olarak halen dinlenir. 2005’te Beyazıt Öztürk ile Yıldızların Altında isminde müzikalde başrolü paylaşmıştır.

2014 yılının başlangıcında Fransa Cumhurbaşkanı olan François Hollande, Candan Erçetin’e Fransız-Türk ilişkilerine yapmış olduğu katkılardan dolayı Sanat ve Yazın Nişanı vermiştir. Benzer sene Erçetin, Galatasaray’ın yönetimine katılarak reis yardımcısı olarak atanmıştır. Bir sonraki sezonda ise kulübün basketbol sahasında görevli,  yönetim kurulu üyesi olarak yer alacağı duyurulmuştur.

2015’te Türk sanat müziği olarak 8. albümü Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun‘u yayınlamıştır.

Albümleri

  1. 1996 – Hazırım
  2. 1997 – Hovarda
  3. 2000 – Elbet
  4. 2002 – Niçin
  5. 2004 – Melek
  6. 2009 – Kırık Kalpler Durağında
  7. 2013 – Milyonlarca Kuştuk
  8. 2015 – Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun

Filmleri

  1. 1993 – Gece Melek ve Bizim Çocuklar
  2. 1998 – Anlat Şehrazat
  3. 2003 – yaşam Bilgisi
  4. 2005 – Yıldızların Altında
  5. 2006 – Yabancı Damat
  6. 2009 – Gölgesizler
  7. 2019 – Annem

Videoları

resimleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ