Box Office ABD: Jason Statham’lı Wrath of Man, $8,1 milyonla açılışını zirvede gerçekleştirdi – Haberler
Pandeminin etkilerinin sürmesi nedeniyle gişe filmleri için yaz sezonu son derece sakin bir halde başlıyor benzer biçimde gözükse de Amerika’nin bilhassa New York benzer biçimde büyük eyaletlerinde kısıtlamaların yavaş yavaş kaldırılıyor olması salonlar için ümit verici bir gelişme olarak dikkat çekiyor.
Amerika’da yaz sezonunun başı sayılan mayıs ayı başlangıç periyodunda gösterime girmesi beklenen Black Widow‘un ertelenmesi sonrası bu boşluğu Guy Ritchie ile Jason Statham‘ın yeni ortaklık Wrath of Man doldurmuştu. Yalnızca sinemalarda seyirciyle buluşan film, Amerika’da ilk üç gününde $8,1 milyon kazanç elde etti ve Box Office Amerika hafta sonu listesinin zirvesine yerleşti.
Japonya’da yakaladığı ivmenin mini bir izdüşümüne Amerika’da de ulaşan Demon Slayer: Mugen Train, $3 milyonla listenin ikinci esnasında yer alırken, dünya genelinde $72,5 milyona erişen Mortal Kombat, $2,38 milyonla geçen hafta sonunu üçüncü sırada kapattı. Amerika’da pandemi sürecinde seyircinin salonlara dönüşü mevzusunda beklenmedik bir katalizör olan Godzilla vs. Kong ise pandemi süresince Amerika içinde $100 milyona ulaşabilen ilk yapım olma yolunda aşama kaydediyor. Amerika’da şu anne kadar ortalama $93 milyon elde eden film, dünya genelinde ise fazlaca başarıya ulaşmış bir gişe performansıyla $422,6 milyona ulaşmış durumda.
Amerika’da bu ay sonunda gösterime girecek Cruella ve A Quiet Place Part II ile yaz sezonu hızlanmaya başlamış olacak.