Gölcük depreminde verilen oyuncak ayıyı diğer depremzede çocuklara iletti 

· Yazar: Hüseyin caliskan

Gölcük depreminde verilen oyuncak ayıyı diğer depremzede çocuklara iletti 

Kahramanmaraş depremi sonrası ülkemiz’nin dört bir yanından yardım kolileri hazırlanırken duygulandıran bir an yaşandı. Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği üyeleri bağışları toplarken, üstünde his dolu bir not var olan oyuncak ayıyı ayrım ettiler. 

1999 senesinde gerçekleşen Marmara depreminde hemen hemen 6 yaşlarında olan bir depremzede, o vakitler kendisine yardım tırından verilen oyuncak ayıyı Kahramanmaraş depreminden etkilenen ufaklıklara, üstünde şu notla gönderdi: “99 depreminde 6 yaşlarında, bir tırdan bana verilen bu ayıcık bundan böyle sende. 23 sene senin için saklamışım fakat inşallah sende ömürlük olur ve hiçbir yara bulamaz bundan böyle saracak.” 

“BU OYUNCAK 23 SENE ÖNCE BİR MİNİĞİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ” 

İHH Arifiye Hanım Kolları Başkanı Verme Karahan, oyuncak ayıyı gördüğünde ne kadar duygulandığını beyan etti. Karahan, “Bu oyuncak, 23 yıl evvel bir miniğin yüzünü güldürdü. Şimdi o genç bir hanım oldu ve başka bir miniğin yüzünün gülmesi için bu ayıcığı gönderiyor. Arzuluyorum ki bu ayıcık bundan böyle yeni sahibinden ayrılmasın” ifade etti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The maximum upload file size: 256 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here