Tam adı: Birol İtimat
Doğum zamanı:1 Mayıs 1964
Doğum yeri: Kocaeli / ülkemiz
Boyu: –
Ailesi: Aynur İtimat – Erdoğan İtimat
Eşi: Burcu İtimat
Çocuk (ları): hikaye İtimat – Cem İtimat
Mesleği: Film Yapımcısı
Etken Yılları: 1997’den Bu güne değin
konusunda
Birol İtimat kimdir? Birol İtimat, 1 Mayıs 1964 senesinde Kocaeli’nin Darıca ilçesinde dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde alan Birol İtimat, Eğitim Fakültesi Lisan Bilimi bölümünden mezun oldu.
Üniversite eğitimi tamamlayan İtimat, bir süreliğine öğretmenlik vazifesi yapmış oldu. Peşinden gezim sektöründe bir süre işçi yapımcının en mühim hobileri içinde öykü yazarlığı olduğu bilinmektedir. Üniversite yıllarında başlamış olan hobisi, devamındaki yıllarda da sürdü. 1997 senesinde öykü yazarlığı mevzusunda yetkin ve uzman bir halde emek harcama yürüttü.
MinT Motion Pictures adlı bir şirket kurdu. Peşinden bu şirkete kendisi ile benzer gayeye hizmet eden kimseler kattı. Senaryo ekibiyle birlikte 50’den çok projeye imza attı.
Yapımcının ilk emek harcaması “Kaygısızlar” olmuştur. İlk olarak 1994 senesinde Kanal D ekranlarında gösterilen dizi, Yıldız TV ve Kanal 6’da da yayınlanmıştır. Kaygısızlar dizisinin peşinden TRT 1 ekranlarında gösterilen “Ayrılsak da Beraberiz” adlı diziye imzasını atmıştır. 6 yıl süresince değişik kanallarda gösterilen dizi, başarıları ile adından lakırdı ettirmiştir.
Birol İtimat’in en mühim çalışmalarından bir tanesi de Çocuklar Duymasın adlı dizidir. Büyük minik her insanın sevmiş olarak izlediği dizi, 2002-2019 yılları aralığında izlenmiştir. İzlendiği zamanda izlenme rekorlarına imza atan Çocuklar Duymasın’ın yeniden bölümleri de birinci olmuştur.
2015 senesinde güldürü temalı kısa filmimizde Hasan Tolga Pulat ve buyruğa Kavuk ile beraber “Altın Portakal” kazanmışlardır.
Birol İtimat bununla birlikte Dünya Engelliler Vakfı’nın kurucu üyesidir. Film ve dizi kariyerinin yanında ayrıca 4 tane kitabı olduğu bilinmektedir.
hususi hayatında ise müzisyen Burcu İtimat ile evliliğe ilk adımını atmıştır. Burcu İtimat ile evliliğinden hikaye ve Cem isminde iki evlatları olmuştur.
Dizileri
- Kaygısızlar
- Ayrılsak da Beraberiz
- Çocuklar Duymasın
- En nihayet Babalar Duyar
- Çocuklar Ne Olacak
- Hanım İsterse
- Anadolu Kaplanı
- OKS Anneleri
- Benden Baba Olmaz
- Havalimanı
- Geri Sıradakiler
- Yalancı Duygusal
- Papatyam
- Turk yerli Mali
- Seksenler
- Varsıl Kız Yoksul ve fukara Oğlan
- Doksanlar
- Aşk Emek İster
- Kalp organı Hırsızı
- Hom Ofis
- Mayıs Kraliçesi
- Seksenler
- Konut Yapımı
Filmleri
- 2019: Dijital Tutsaklık
- 2015: Merdiven Baba
- 2015: Mandıra Filozofu İstanbul
- 2015: Sebahat ve Melahat
- 2014: Mandıra Filozofu
- 2010: Bayrampaşa: Ben Çok Kalmayacağım
- 2009: Dersimiz Mustafa Kemal Atatürk
Kitapları
- Dinlence Diyaloglar
- Yatak Odası Diyalogları
- Teneke üstünde Midyeden Sosyeteyle Suşiye
- The School Of Mandıra Filozofu.
Videoları

