Tam adı: İsmail Altunsaray
Doğum zamanı: 6 Ağustos 1980
Doğum yeri: Kırşehir, ülkemiz
Boyu: 1.7 m
Burcu: Aslan
Ailesi: Halil İbrahim Altunsaray (Babası), Kevser Altunsaray (Anası)
Eşi: Songül Yılmaz (2012)
Çocuk (ları): –
Mesleği: Ses Sanatçısı
Etken Yılları: 2000’li yıllardan bu yana
Toplumsal Medyada
Başlıklar
- konusunda Data
- Videoları
- resimleri
İçindekiler:
konusunda
İsmail Altunsaray Kimdir? İsmail Altunsaray, ses sanatçısıdır.
İsmail Altunsaray, 6 Ağustos 1980 tarihinde Kırşehir’de dünyaya gözlerini açmıştır. Babasının adı Halil İbrahim Altunsaray, annesinin adı ise Kevser Altunsaray’dır.
12 yaşlarında iken bağlama çalmaya süregelen Altunsaray, 1997 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı En gerekli Bilimler Kısmı‘nü tamamlamıştır. mektep yaşamı süresince pek oldukca etkinlikte yer aldı. 2000 senesinde okuldan mezun olduktan sonrasında 2003 senesinde TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Birimi‘ne girdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Halk Bilimleri ve Sanatları Kulübü‘nün 2006 senesinden bu yana düzenlemiş olduğu Musa Eroğlu, Neşet Ertaş ve Erkan Oğur şeklinde isimlerinde katılmış olduğu “İTÜ Bağlama Günleri” etkinliğinde yer almıştır. 2008 senesinde Kültür ve Gezim Bakanlığı ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi TİKA‘nın destekleri ile organize edilen törende Türk Halk Müziği İcralık Dalı‘nda Teşvik ödülüne layık görüldü.
22 Nisan 2009 tarihinde Avrupa’nın en prestijli salonlarında bir tanesi olan Berliner Philharmoniker Chamber Music Hall’da konser verdi. 5 Şubat 2011 tarihinde Cemal Reşit Bey Konser Salonu‘nda “İki Gözden Bir Damla” adlı konserde “Ulusal Cordoba Flamenko Ödülü” aldı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nde 2009 ve 2011 yılları aralığında Türk Halk Müziği Repertuvarı Öğretim Görevlisi olarak vazife yapmış oldu.
İsmail Altunsaray, Kalan Müzik etiketi ile 21 Eylül 2011 tarihinde “İncidir” adlı albüm piyasaya sürmüştür. Vatan dışı ve vatan içinde oldukca konser vermiştir. Dünyaca meşhur adlar ile benzer sahneyi paylaştı. 18 Mart 2013 tarihinde Bakü’de organize edilen Mugam Dünyası Festivali‘nde ülkemiz’yi temsil etti.
11 Haziran 2021 günü “Kuzeyin Oğlu Volkan Konak“ adlı programa misafir olarak iştirak etmiştir.
İsmail Altunsaray Şarkıları
- Kız Senin
- Senin Yüzünden
- Kurusa Fidanım
- Asker Kınası
- Derde Düştüm
- Bıraktın Beni
- Menevşe Koymuşlar Gülün Adını
- Sen Benimsin
- Yalancısın İnanamam
- Üryan Geldim
- Gülüşün Gülden Güzel
- Sen de Olasın Benim Benzer biçimde
- Sevda Gitmiyor Serde
- Berber
- tekrar Gel
- Potpori: Dut Ağacı / Vay Bana Vaylar Bana
- Kanlı Felek
- Ben Giderim Oduna
- Zeynep’e Ağıt
- Yeter Olsun
- Sabrıma Borçluyum
- İp Attım
- Niğde Bağları
- Kırmızı Yanak Allanıyor
- Bir Dem Sürelim
- O Kız
- Şu Dağlar yüce Dağlar
- Suda Balık Oynuyor
- Biter Kirsehirin Gulleri
- Çalın Davulları
- Hakka Gider İzim Benim
- Kolbastı Oyun Havası













