ASUS’un özel anakartında bir garip yazım hatası: Fazladan N harfi nasıl oraya girdi?

Neon Genesis Evangelion fanatikleri, ASUS’un yeni anakartı sebebiyle adeta çılgına döndü. bilgisayar üreticisi, 700 dolarlık ROG Maximus Z790 Hero EVA-02 Edition anakartını Eylül ayında Amerika’de sundu ve zaman içinde dikkatli kullanıcılar anime markasında ufak bir imla hatasını ayrım etmeye başladı: Kartın üstünde “EVANGELION” yerine “EVANGENLION” yazıyordu. Başka bir deyişle, ASUS’tan birisi büyük ihtimalle buraya yanlışlıkla fazladan bir “n” harfi koyma hatasına düşmüştü.
Digital Trends’in belirttiği suretiyle, bu ova yazıldığı sırada resmi mahsul çekimleri de kelam konusu imla hatasını içeriyordu. enteresan bir halde, Engadget’in temmuz ayında almış olduğu basın görsellerinde bu hata bulunmuyordu. Ne yazık ki, ASUS bundan böyle hatanın bilincinde olsa bile bu mevzuda yapılabilecek oldukça çok bir şeyi yok.

tekrar de, bilhassa sınırı olan sayıda imal edilen çeşitli ürünler bu nevi imla hataları ile ender koleksiyon parçalarına dönüşebiliyor. Bu sınırı olan sürüm motherboard, bir vakitler Amazon’daki üçüncü yan satıcılar tarafınca 1.000 doların üstünde bir fiyatla listeleniyordu, sadece bundan böyle tükenmiş durumda.